среда, 24. март 2010.

Ивица Дачић и Александар Антић положили венце на Стражевици

Поводом Дана сећања и обележавања 11 година од почетка бомбардовања СР Југославије, Ивица Дачић, министар унутрашњих послова, и Александар Антић, председник Скупштине града Београда, у знак сећања на све страдале положили су венце на спомен-обележје Властимиру Лазаревићу и Владимиру Вујовићу, погинулим заставницима прве класе на Стражевици.

– Тих 78 дана бомбардовања представља велики злочин против наше земље и грађана, чије су последице велики број погинулих, повређених и огромна материјална штета. Наш посао у граду и државним органима јесте да се размере те несреће што мање осећају и то ћемо сигурно урадити – рекао је Александар Антић.

Ивица Дачић, министар унутрашњих послове, казао је да Стражевица представља симбол бомбардовања у Београду.

– Више од 1.000 припадника војске и полиције је изгубило живот у бомбардовању, а страдао је и велики број цивила. Зато је обавеза целе државе да се то не заборави, а томе је допринела и Влада Србије одлуком да се Дан сећања институционализује – истакао је министар Дачић.

Након опела, венце на Стражевици положиле су и породице погинулих, удружења бораца, представници општине Раковица, политичких партија и раковичких школа.