четвртак, 25. март 2010.

Отворен адаптирани вртић „Љубичица” на Новом Београду

Вртић „Љубичица”, један од најстаријих у Београду, потпуно је реновиран. Радови су трајали четири месеца, а око 70 малишана у нове просторије вратиће се сутра. Новобеоградска Предшколска установа „11. април” са око 12 милиона динара финансирала је радове. Вртић се налази у Војвођанској 72 у кући која је саграђена још 1861, а деца је користе од 1961. године. „Љубичицу” је данас отворила Љиљана Јовчић, секретарка за дечју заштиту.

– Вртић може да прими 70 малишана, 38 га користи већ неколико година, а сада ће, по први пут, у њему бити места и за децу с Новог Београда чији један родитељ не ради. На овој општини ћемо ове године кренути са градњом још три велика вртића, површине преко 2.000 квадратних метара. Један ће бити на Бежанијској коси, други у Блоку 63, а трећи у Блоку 61. У вртићу „Љубичица” највећи проблем била је влага, али је сада урађена нова хидроизлоација и тај проблем је решен. Објекат је добио и нову фасаду, замењени су подови и столарија и постављени нови мокри чворови. Све просторије опремљене су новим намештајем, а двориште је поплочано – рекла је Љиљана Јовчић.

Маја Стефановић, директорка ПУ „11. април”, захвалила се овом приликом свим родитељима на стрпљењу и сарадњи током реконструквије вртића.