субота, 27. март 2010.

Одржана изложба ускршњих јаја код храма Светог Саве

Испред храма Светог Саве данас је, по тринаести пут, одржана традиционална манифестација „Изложба ускршњих јаја” на којој су се продавали  радови ученика са сметњама у развоју из свих 16 београдских школа. Покровитељ изложбе је Секретаријат за образовање, а организатор врачарска Основна школа „Душан Дугалић”.

– Циљ манифестације, која се увек одржава на Лазареву суботу, је очување традиције и упознавање младих са њом, обучавање ученика за рад и радне процесе, афирмација старих заната, као и развијање колективног духа и осећаја припадности друштвеној заједници. Ученици су изложили своје радове урађене од керамике, папира, дрвета, текстила и других материјала. Оваквим изложбама омогућује им се не само да презентују своје радове, већ и да сви они који дођу овде виде шта све ова деца раде. Желимо да манифестација прерасте у још нешто значајније, а да ли ће то бити сајам или нешто друго видећемо ускоро. Како се овде ради о продајној изложби сва прикупљена средства утрошиће у куповину репро-материјала – рекла је Драгица Моро, заменица секретара за образовање, отварајући изложбу.

Поред ученика 16 школа своје радове изложили су и штићеници Центра за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју и чланови Друштва за помоћ МНРО Врачара. Ови последњи своје радове продаваће и 31. марта и 1. априла, од 10 до 13 часова, испред управне зграде општине Врачар.