уторак, 30. март 2010.

Финансирање изложби и манифестација из области предузетништва и проналазаштва

Секретаријат  за привреду ће ове године издвојити 1.643.000 динара за финансирање организовања изложби и манифестација из области предузетништва и проналазаштва на територији Београда. Јавни позив за доделу финансијских средстава биће објављен средином недеље.

– Секретаријат неколико година уназад финансира организовање изложби из области предузетништва и проналазаштва, а прошле године почели смо да додељујемо средства и за различите манифестације и скупове из ове области, које су повезане са привредом Београда. Циљ је да се активирају сви слојеви становништва и омогући реализација креативних, иновативних и стваралачких идеја, прикажу пословни резултати успешних привредника, промовише њихов рад и евентуално награде најбољи. Намера нам је и да подстакнемо стваралаштво и креирамо предузетничке вештине првенствено младих и жена као ризичне категорије незапослених, као и да особама с посебним потребама омогућимо да промовишу своје могућности у погледу запошљавања и прикажу остварене резултате рада – рекла је заменица градског секретара за привреду Станија Вишекруна.

Право на подношење пријава имају непрофитне организације и институције са седиштем регистрованим на територији града Београда најмање једну годину, пре објављивања текста  позива у средствима информисања. Предност у додели средстава ће имати програми који имају традицију, подстичу самозапошљавање или запошљавање незапослених лица, укључују више од 50 учесника у оквиру предложене манифестације и доприносе јачању извозних активности. Вредноваће се и дипломе, награде и друге потврде о успешном раду, нарочито у оквиру развоја сектора малих и средњих предузећа и предузетништва.