субота, 3. април 2010.

Одржана традиционална „Трка уз Београђанку”

Традиционална „Трка уз Београђанку” одржана је данас у оквиру манифестације „Куле Београда 2010”. У мушкој конкуренцији победио је Анђелко Ристичевић, који је уз Београђанку устрчао за 2 минута и 22 секунде, док је од жена најбржа била Марија Стамболић са 2 минута и 47 секунди и тако оборила женски рекорд трке. У категорији ветерана први се успео Божидар Ставрић, за 3 минута и 17 секунди.

На 24. трци учествовало је педесетак атлетичара, атлетичарки и ветерана, који су трчали од приземља до 23. спрата Палате „Београд”. Такмичење су организовали Хуманитарна организација „Belgrade Road Runners” и Атлетски савез Србије, а покровитељи су били Министарство за омладину и спорт, Министарство за дијаспору и Секретаријат за спорт и омладину града Београда.

– Идеја да се трчи уз Београђанку родила се пре више од 25 година, када је дугогодишњи уредник „Студија Б” Ђоко Вјештица предложио да и Београд има атрактивну трку по узору на највеће светске метрополе. Досадашњи рекорд држи Миодраг Поповић из ОАК „Београд” – 2 минута и 11 секунди – рекао је Александар Симић, директор организације „Belgrade Road Runners” и уредник спортског програма Студио Б.

Ове године уведена је још једна трка – „Трка уз торањ на Авали”, која ће се одржати 24. априла. Најбољи тркач у генералном пласману освојиће Трофеј Ђоке Вјештице и учествоваће на највећој европској трци уз степениште, која ће се одржати у мају у Немачкој.