понедељак, 5. април 2010.

Санација и адаптација биоскопа „Југославија”

Санација и адаптација биоскопа „Југославија” у Новом Београду изводе се предвиђеном динамиком, рекла је за Беоинфо Маја Стојановић из Агенције за инвестиције града Београда. Радови се обављају у оквиру обнове институција културе и финансирају из градског буџета, а oбјекат се преуређује за привремене потребе Малог позоришта „Душко Радовић”.

– Објекат биоскопа „Југославија”, изузимајући пословни простор у приземљу, чији је закупац ЈП „Службени лист СРЈ”, додељен је Малом позоришту „Душко Радовић” на коришћење без накнаде док се позориште не реконструише. Техничку документацију за извођење радова обезбедио је Секретаријат за културу, а израдио Саобраћајни институт ЦИП. Рок за извођење радова је 10 месеци – рекла је за Беоинфо Маја Стојановић из Агенције за инвестиције града Београда.

У објекту се постављају нови монтажни елементи и унутрашња термоизолација и обављају завршни ентеријерски радови. Ради се и на зидовима и подовима, поправља се постојећа столарија и комплетно замењује фасадна алуминарија. Објекат се опрема новим телекомуникационим, електроенергетским и термотехничким инсталацијама, као и инсталацијама водовода и канализације. У оквиру ове конструкције није предвиђено уређење приступног платоа.

Биоскоп „Југославија” изграђен је почетком седамдесетих година као објекат са камерном сценом, укупне површине 2.600 квадратних метара.