уторак, 6. април 2010.

Честитка градоначелника Драгана Ђиласа Кошаркашком клубу „Партизан”

Градоначелник Београда Драган Ђилас упутио је честитку Предрагу Даниловићу, председнику Кошаркашког клуба „Партизан”.

„Желим да на овај начин честитам не само играчима, Дулету Вујошевићу и теби на сјајној победи и пласману међу најбоље четири екипе у Европи него и да вам захвалим што сте свим Београђанима, грађанима Србије, али и свим припадницима српског народа, где год они живели, омогућили да се свих ових дана осећају срећно и поносно. Ваша победа није само победа КК `Партизан` и његових навијача, већ је то победа свих оних који воле своју земљу, и звездаша и партизановаца, победа целе Србије. Као што рече Дуле Вујошевић, показали сте на најбољи начин како би требало да изгледа европски пут земље у којој живимо.

Као што знаш, пре почетка сезоне сам као градоначелник усвојио правилник по коме се за сваки успех у европским такмичењима награђују сви београдски спортски клубови. `Партизан` је по том правилнику за досадашње успехе у Евролиги зарадио 11 милиона динара, а пласман у Final four донеће му још десет милиона динара. Искрено желим и навијаћу из свег свог звездашког срца да победите у Паризу и освојите Евролигу. Али, желим и да пре него што одете у Париз, знате да је оно што сте ви до сада урадили за све нас Београђане, а верујем и целу Србију, равно освајању Евролиге. Зато сам одлучио да град Београд `Партизану` уместо десет милиона уплати износ од 20 милиона динара, колико му следује за победу у овом такмичењу, без обзира на то како ће се Final four завршити.

Верујем да је ново чудо могуће јер сте их већ направили толико ове и претходних година и надам се да ће уз овакав српски `Партизан` стати не само град Београд него и држава, као и велике компаније и да, на крају крајева, неће бити потребе да Дуле Вујошевић иде на „лајковачку пругу”, како је ономад рекао...

Још једном искрене честитке и захвалност за све што сте урадили до сада за Београд и Србију”, наводи се у честитки градоначелника Београда Драгана Ђиласа коју је упутио Предрагу Даниловићу, председнику Кошаркашког клуба „Партизан”.