четвртак, 8. април 2010.

Мирослав Чучковић посетио ПИК „Земун”

Члан Градског већа Мирослав Чучковић посетио је данас Пољопривредни комбинат „Земун” и са представницима предузећа разговарао о његовом будућем развоју. Са запосленима је разговарао и Душан Вуковић, саветник у Министарству економије и регионалног развоја.

–  Град Београд у својој терминологији не користи одговор „нисмо надлежни” и у складу са тим смо иницирали данашњи састанак, будући да су запослени овог колектива у штрајку. Намера нам је да се техничким капацитетима других предузећа, пре свега АД „Драган Марковић”, оспособи фарма у ПИК „Земун” и подигне производња, како би 128 запослених могло да добија зараду, а не субвенцију од државе. Град ће у сарадњи са министарствима за економију и инфраструктуру посвећено радити да 3.600 хектара које комбинат поседује сачува од неадекватне приватизације. Надам се да ћемо успети да подизањем производње и редовном исплатом зарада уђемо у процес подржављења ове компаније у корист свих запослених, али и свих Београђана – рекао је Чучковић.

Душан Вуковић је руководству ПИК „Земун” дао детаљна упутства шта да ураде да би се ушло у процес подржављења, односно утврђивања удела државне својине у средствима која користи комбинат. Он је рекао да ће запосленима бити повезан стаж и уплаћено здравствено осигурање.

Брана Вучиновић из ПИК „Земун” изразио је уверење да ће град и држава успети да ово предузеће поново поставе на здраве основе.