петак, 23. април 2010.

Милан Кркобабић положио венац на споменик „Зашто?”

Заменик градоначелника  Београда Милан Кркобабић положио је данас венац на споменик „Зашто?” радницима Радио-телевизије Србије погинулим у бомбардовању НАТО-а у ноћи између 22. и 23. априла 1999. године. Жртвама су почаст одали и чланови њихових породица, представници РТС-а и новинарских удружења.

– Већ једанаест година се питамо зашто су настрадали невини новинари и техничари Радио-телевизије Србије. Питаћемо се и наредних година, све док истина не буде избила на видело, а то ће једном морати да се догоди. Нека невини почивају у миру – рекао је Милан Кркобабић.

У ракетном нападу авијације НАТО-а страдало је 16 запослених. Погинули су Јелица Мунитлак (28), шминкер, Ксенија Банковић (28), видео- миксер, Дарко Стиоменовски (26), техничар у размени, Небојша Стојановић (27), техничар у мастеру, Драгорад Драгојевић (27), радник обезбеђења, Драган Тасић (31), електричар, Александар Делетић (31), камерман, Славиша Стевановић (32), техничар, Синиша Медић (32), дизајнер програма, Иван Стукало (34), техничар, Дејан Марковић (39), радник обезбеђења, Милан Јоксимовић (47), радник обезбеђења, Бранислав Јовановић (50), техничар у мастеру, Милан Јанковић (59), прецизни механичар, Томислав Митровић (61), режисер програма, и Слободан Јонтић (54), монтер.

Говорећи у име породица настрадалих, Мирослав Медић је рекао да су те ноћи погинули невини људи и да за њихову погибију нема никаквог оправдања. Он је затражио да се овај злочин до краја расветли што је могуће пре.