петак, 23. април 2010.

Отворен „Имлек” дечји сајам

Љиљана Јовчић, градска секретарка за дечју заштиту, данас је у Хали 3 Београдског сајма свечано отворила пети по реду „Имлек” дечји сајам. Сајам ће под слоганом „Чиста петица” трајати до 25. априла, од 10 до 19 часова. Велики избор дечје конфекције, козметике и играчака ће, осим домаћих, понудити и фирме из Македоније, Хрватске, Словеније и Немачке. Поред забаве и спорта, на сајму ће бити организована и предавања из области педијатрије, педагогије и физијатрије намењена родитељима, али и малишанима. Родитељи ће од стручњака моћи да добију и бесплатне савете.

– Дечји сајам је већ постао старија вртићка група – одржава се пети, а у октобру ће и шести пут. И ове године деца могу да се играју, постоји и стена пењалица, али се она и подстичу да се друже са својим родитељима, а родитељи да се друже међу собом и упознају потребе деце. Овогодишња новина су бесплатни програми едукације за спречавање болести зависности, као и покушај да се деца са аутизмом и неким ретким хроничним болестима укључе у ову манифестацију. Ово је и прилика да једна породица добије бесплатно летовање у објектима Центра дечјих летовалишта, као и да град од Дечјег сајма узме рецепт и одржи велики сајам вртића у мају – рекла је Љиљана Јовчић.

Манифестација је и овога пута бесплатна, а малишане сва три дана очекује разноврстан програм. Организатори су се побринули да на више од 150 квадратних метара обрадују сваког малишана бројним креативним и едукативним играоницама, наступима кловнова, аниматора и жонглера, представама, приредбама и такмичењима.

Покровитељи манифестације су Секретаријат за дечју заштиту, Министарство омладине и спорта, Министарство за рад и социјалну политику и Министарство за заштиту животне средине и просторно планирање.

Напомена: снимак овог догађаја можете преузети са сајта www.infobiro.tv