понедељак, 26. април 2010.

Почиње такмичарска акција „Врачар – мој зелени кутак”

Tакмичарска акција  „Врачар – мој зелени кутак”, коју су установили одборници Скупштине  општине Врачар, одржаће се ове године по четврти пут. Циљ акције је да се сви Врачарци позову да „врате природу у град” уређивањем, озелењавањем и улепшавањем предбаштa, дворишта, прозора, улаза и балкона.

Ове године установљено  је пет  такмичарских категорија: најлепша зелена површина око пословног простора, најлепши цветни балкон и прозор окренут према улици, најлепше уређено школско и предшколско двориште, најлепша зелена површина у приватном дворишту и најлепша зелена површина испред ресторанског простора. Општински жири обићи ће све пријављене зелене површине и балконе и одабрати по три најлепше у свакој категорији, а победнике наградити пригодним поклонима. Проглашење победника и додела награда организоваће се уочи 5. јуна, Дана заштите животне средине.


Најлепше  уређене просторе грађани могу пријавити  до 24. маја Одељењу за грађевинске и комуналне послове општине Врачар, на адресу g.avramovic@vracar.rs  или на телефон 3081-534.  У пријави је потребно назначити адресу, такмичарску категорију и евентуално послати фотографију.