четвртак, 29. април 2010.

Одржан „Базар отвореног срца” у Младеновцу

Љиљана Јовчић, градска секретарка за дечју заштиту, отворила је данас у холу Спортско-рекреативног центра „Љубомир Ивановић Геџа” у Младеновцу манифестацију „Базар отвореног срца”. На базару су били изложени и продавани и радови корисника младеновачког Геронтолошког центра и Клуба за старије, као и Дневног боравка за децу и омладину са сметњама у развоју Младеновца, коме су и намењена прикупљена средства. Манифестацију су подржала и деца Предшколске установе „Јелица Обрадовић” из ове општине, која су извела пригодан програм.

– Ово је први пут да предшколци који излазе из вртића заједно са својим старијим суграђанима праве продајну изложбу. То је један од начина да се покаже како се код деце у најранијем узрасту могу неговати високе људске вредности, пре свега хуманост и толеранција. Једино што је у нашим животима извесно јесте да ћемо једног дана бити стари, и то малишани науче у вртићима. Највећа вредност базара је што се веома трудимо да и ону децу која показују неки степен различитости примимо у своје окриље и друштво – рекла је Љиљана Јовчић.

Овогодишњи базар обележила су црвена срца од папира, која су продавана посетиоцима. Овакве манифестације нису новина у Младеновцу и оне, уз одржавање трибина и округлих столова, доприносе мењању перцепције особа са сметњама у развоју.