петак, 30. април 2010.

Прилика за младе уметнике на Ш.У.Н.Д. фестивалу

Изложба под називом Шта Уметност Нуди Друштву одржаће се од 5. до 11. маја у просторијама новог Арт центра, који се налази у улици Краља Петра 71.

Фестивал је намењен управо онима који желе да одговоре на питање шта је то шунд и шта уметност нуди друштву. Ш.У.Н.Д. је најбоља прилика да млади неафирмисани уметници представе своја дела и добију прилику какву до сада нису имали. Циљ је да се окупе сви заинтересовани студенти уметничких факултета и удруженим снагама представе нову визију будућности.

Ш.У.Н.Д. је фестивал који подразумева спој различитих уметности. Биће организован на нивоу града Београда и укључиће све уметничке факултете. Осмишљен је као својеврстан приказ будућности са намером да се младим уметницима пружи шанса да се представе.

Организацију читавог пројекта води група студената Академије лепих уметности са смера уметничке продукције, уз подршку Канцеларије за младе Градске управе града Београда. Уметности које ће бити укључене су сликарство, фотографија, костим, скулптура, мултимедија и музика.

За сваку уметничку целину се бира по један победник, а као награду добијају самосталну изложбу или наступ у просторијама Арт центра током ове године. Међу излагачима ће бити студенти факултета основних академских студија.