понедељак, 3. мај 2010.

Нова основна школа у насељу Борча под кровом

Изградња нове основне школе у насељу Борча – Центар 3 у улици Беле Бартока приводи се крају. Објекат је под кровом, стављена је фасадна столарија, тренутно се раде грађевинско-занатски радови, а ускоро ће и школско двориште добити спољну расвету. Објекат ће бити завршен до почетка нове школске године. 

Школа, површине 4.717,34 квадратна метра, има 24 учионице, осам припремних кабинета, специјализоване учионице (лабораторије), библиотеку са читаоницом, фискултурну салу, вишенаменску салу, кухињу, трпезарију, просторије за наставно особље, управу, стручне службе и помоћно особље, санитарне чворове за ученике, наставнике и хендикепирана лица (2), техничке просторије за загревање објекта и друге пратеће просторије. У једној смени наставу ће моћи да похађа 827 ученика. 

– Школа има приземље и један спрат и састоји се од шест ламела са централном комуникацијом која их повезује. По две ламеле намењене су ученицима старијих и нижих разреда, у петој ће се одвијати друштвени садржаји, док ће се у шестој налазити фискултурна сала са пратећим садржајима. Према пројекту, испред главног улаза у школу налазиће се мали трг са клупама, а око објекта прилазна, првенствено пешачка стаза за спортске терене (кошарку и рукомет). Користиће се и као атлетска или шетачка стаза – рекла је Мирјана Малетић, помоћник у Агенцији за инвестиције. 

Нова  основна школа у насељу Борча  налази се на парцели површине 17.650 квадратних метара. Цео комплекс биће ограђен бојеном металном оградом са капијама.