четвртак, 6. мај 2010.

Представљање кампање „Београд евроград” у петак у Старом двору

Агенција за сарадњу са невладиним организацијама и европску хармонизацију и Унија европских федералиста у Србији ће ове године обележити Дан Европе 9. мај кампањом „Београд евроград”. Циљ ове кампање је подизање свести о значају процеса европске интеграције Србије, као и приближавање Европске уније,  њеног функционисања и деловања, грађанима Београда и Србије.

– Град Београд, као и све друге локалне самоуправе, има важну улогу у  процесу европске интеграције. Препознајући значај те улоге, креирали смо интерактивни веб-портал www.evrograd.rs којим желимо да промовишемо циљеве и вредности европског уједињења, ширимо знања о значају локалне самоуправе у процесу европске интеграције, подстакнемо активније учешће и интересовање грађана за процес европске интеграције, као и да јачамо партнерства града Београда, организација цивилног друштва и грађана у пословима европске интеграције – рекао је Данко Рунић, директор Агенције за сарадњу са НВО и европску хармонизацију.

Кампања „Београд евроград” обухватиће партнерства са органима локалне самоуправе, организацијама цивилног друштва и осталим заинтересованим актерима, како би се путем јавних расправа, панел-дискусија, изложби, конкурса, студијских посета и сличних садржаја и активности допринело најважнијем националном циљу – чланству у Европској унији.

Кампања ће бити представљена на конференцији за медије у петак, 7. маја, у 12 часова, у Старом двору, када ће се и промовисати интерактивни веб-портал www.evrograd.rs и најавити наградни конкурс за избор најбоље фотографије на тему „Београд – твој део Европе”.