петак, 7. мај 2010.

Милан Кркобабић примио даваоце крви

Поводом Недеље Црвеног крста и 11. маја, Националног дана добровољних давалаца крви, Милан Кркобабић, заменик градоначелника Београда, био је домаћин на традиционалном пријему у Старом двору. Пријему су присуствовали представници Секретаријата за здравство, добровољних давалаца крви из свих београдских општина, представници службе трансфузије крви и Црвеног крста.

– Данас смо овде да захвалимо добровољним даваоцима крви, али и да пошаљемо поруку свима да се одазову позивима за давање ове драгоцене течности. Београд је подбацио за 6.000 јединица и хајде да енергију усмеримо у том правцу, јер ово је борба за живот оних који нас окружују и наших најближих. Драго ми је да су са нама данас и волонтери који заједно са нама имају улогу да подигну свест људи. Имамо сјајне установе, ангажоване волонтере и добру вољу и верујем да ћемо идуће године у ово исто време имати много боље резултате – рекао је Милан Кркобабић.

После видео-презентације активности Црвеног крста Београда током протекле године, најистакнутијим даваоцима крви, женама које су крв дале више од 50 пута и мушкарцима који су то учинили више од 100 пута уручене су појединачна признања.

Награде су уручене и ученицима основних и средњих школа који су победили на литерарном  и ликовном конкурсу „Крв живот значи”. Ове године на том конкурсу је учествовало 100 основних и 16 средњих школа са 2.599 литерарних и 1.390 ликовних радова.