уторак, 11. мај 2010.

Жељко Ожеговић обишао штанд Хесена на Сајму технике

Жељко Ожеговић, члан Градског већа, обишао је данас на Сајму технике штанд немачке Републике Хесен, где је са Гилдбергом Луменштилом, представником Министарства за привреду, инфраструктуру и развој Хесена,  разговарао о будућој привредној сарадњи Београда и Франкфурта.

– Ови разговори су увод у представљање привредних потенцијала Србије и Београда 9. јуна у Франкфурту, под називом „Србија – ваш партнер”, где ће се презентовати могућности за инвестирање у нашој земљи. Сарадња између Србије и Немачке код нас је традиционална, представници Хесена су овде већ другу годину заредом, а свој долазак најавили су и за наредну. Заједнички смо се сагласили да се контакти наставе активностима привредних комора Београда и Србије, које ће преузети улогу повезивања и стварања партнерских односа. Један од тих примера може бити и посета наших винара Франкфурту, за шта је немачка страна изразила посебно интересовање, а наша улога, као политичара, јесте да створимо све потребне предуслове како би се остварили потребни контакти и омогућила економска сарадња у оба правца.

Гилдберг Луменштил, представник Министарства за привреду, инфраструктуру и развој Хесена, рекао је да су већ првог дана Сајма технике  компаније из Хесена веома задовољне пажњом која им се придаје и да очекују добре резултате. Он је изразио задовољство што су представници града Београда обишли штанд Хесена и то оценио кад добар знак будуће сарадње.

Предузећа из Хесена извозе машине најновије технологије, првенствено на подручју електронике, мерне, климатизацијске и површинске технике.

Србија је протеклих година остварила економски раст и постала интересантна предузећима из Немачке, а Хесен нуди српским фирмама и идеалну платформу за улазак на немачко тржиште.