петак, 14. мај 2010.

Допуне захтева за легализацију поднoсити на шалтерима општина

Весна Ивић, начелница Градске управе, и Далибор Бишевац, заменик градског секретара за послове легализације, одржали су данас састанак са начелницима десет општинских управа у вези са досадашњим активностима на  предаји и допуни захтева за легализацију.

Променом Статута града утврђена је обавеза општина да до 30. јуна предају захтеве примљене на својим територијама граду Београду. Како се дошло до средине тог рока, тема састанка односила се на убрзање поступка и олакшавање обавеза грађанима, тако што би се допуне захтева предавале на општинским шалтерима, које би по достављању биле здруживане са постојећим у граду Београду. Истовремено, позивају се суграђани да уз сваки захтев или допуну доставе што комплетнију документацију, јер такви поступци могу битно убрзати решавање сваког појединачног захтева.

Састанак је искоришћен и за размену досадашњих искустава у пословима пријема захтева за легализацију, поступцима за лакше и ефикасније разјашњавање недоумица грађана у вези с поступком легализације.