среда, 26. мај 2010.

Финале Дечјих спортских игара од 27. до 29. маја

Финале Првих дечјих спортских игара предшколаца града Београда,  под слоганом „Постанимо за главу виши од себе” одржаће се од 27. до 29. маја у Хали дома културе и спортова „Обреновац”. Финални мини-турнир у кошарци одржаће се сутра, другог дана, 28. маја, у малом фудбалу, а трећег дана Дечје спортске игре биће свечано затворене. Након сваког такмичарског дана учеснике очекује додела медаља, диплома и пехара.

– Основни циљ ове спортске манифестације је да се обнове праве дечје игре, води здрав начин живота, развија спортски дух, бори против отуђења, подстиче дружење и правилан психофизички развој деце. Такмичења у штафетним играма, мини-кошарци и малом фудбалу  трајала су протеклих месец дана и у њима су учествовала деца из свих 16 градских предшколских установа. Оваквим неговањем здравих стилова живота радимо све оно што се зове превенција. Свим предшколцима желим да буду успешни, радосни и да се не љуте ако не победе, јер су већ победници  – рекла је Љиљана Јовчић, градска секретарка за дечију заштиту.

Домаћин финалне манифестације је Предшколска установа „Перка Вићентијевић” из Обреновца, која ће  сутра обележити и јубилеј – десет година спортских игара предшколаца у општини Обреновац.