уторак, 1. јун 2010.

Сервис „Волонтери Београда” под слоганом „Учини праву ствар”

Канцеларија за младе града Београда покренула је волонтерски сервис  „Волонтери Београда” под слоганом „Учини праву ствар”. Идеја је да се на овај начин подстиче волонтеризам, његове вредности, користи и значај.

Преко сајта www.volonteribeograda.rs, сви који желе да волонтирају и они којима су потребни волонтери могу се брзо и једноставно пријавити. Свим волонтерима ће бити омогућена обука о њиховим правима, обавезама и основама волонтирања. Сваком младом човеку дат је широк избор институција и организација које траже волонтере, као и различите врсте активности у оквиру волонтерског процеса. Ово је први организован волонтерски сервис који пружа избор младим људима да према својим афинитетима изаберу институције, организације или догађаје у којима желе да волонтирају.

У сервису „Волонтери Београда” млади Београђани могу да сазнају шта је то волонтеризам, зашто је битно волонтирати, каква све искуства могу да стекну, зашто организације треба да организују волонтерске активности.

У циљу промовисања волонтеризма и новог волонтерског сервиса, покреће се низ промотивних активности у медијима и по факултетима и средњим школама, како би се свим заинтересованим Београђанима приближиле вредности волонтеризма и отвориле могућности да покажу своју хуманост, солидарност и активизам.