уторак, 15. јун 2010.

Мобилни тимови „Градских пијаца” у контроли

Претходне недеље, и поред високих температура, мобилни тимови ЈКП „Градске пијаце” обавили су редовну контролу на пијаци ТЦ „Нови Београд”, а против прекршилаца су написане четири потврде о одузимању робе.

У овој акцији учествовала је републичка тржишна инспекција, градска комунална инспекција и бригада полиције. Током акције уклоњени су сви нелегални продавци који су робу продавали на импровизованим тезгама и кутијама испред пијаце.

Акција је настављена и на пијацама: „Земун” (написана једна потврда о одузимању робе), „Душановац” (две потврде о одузимању робе и једна мандатна казна), „Коњарник” (написана једна потврда о одузимању робе и две мандатне казне), „Звездара” (написана једна мандатна казна), „Железник” (три потврде о одузимању робе) и „Видиковац” (три мандатне казне и један захтев судији за прекршаје). На пијаци „Блок 44” против прешилаца су написане четири потврде о одузимању робе и четири мандатне казне, на „Бањици” су написане три мандатне казне, „Карабурми” две мандатне казне и једна потврда о одузимању робе, „Борчи” четири потврде о одузимању робе, а на пијаци „Кванташ” једна мандатна казна и две потврде о одузимању робе.

Мобилни тимови нису затекли нелегалне продавце на пијаци „Беле воде” и „Браће Јерковић”.