уторак, 15. јун 2010.

Музички фестивал „Сва музика свима” 21. јуна у Београду

Поводом Светског дана музике у Београду ће се у понедељак 21. јуна одржати музички фестивал „Сва музика свима”, саопштено је на данашњој конференцији за новинаре у Медија центру. Тог дана ће на бинама у парку Мањеж, на Топличином венцу и Калемегдану наступити више од 40 извођача и група. Организaтор је Канцеларија за младе града Београда, а улазак на све концерте је бесплатан.

– Поред Београда, слична манифестација одржаће се истовремено и у 430 градова Европе и света. Код нас је први пут организована 1989. године, али из познатих разлога није могла да заживи. Ово је прилика да такву врсту концерата обновимо, али и да пружимо прилику неким новим, неафирмисаним бендовима и извођачима да се публици представе раме уз раме са својим славнијим колегама. „Сва музика свима” има и хуманитарни карактер јер ће нам се придружити наши најсиромашнији суграђани, али и особе са неком врстом хендикепа – рекао је Коста Андрић, директор Канцеларије за младе, додајући да је ова манифестација још један допринос напорима да Београд 2020. године постане културна престоница Европе.

На „Класик сцени”, тачније у парку Мањеж иза Југословенског драмског позоришта, програм почиње у 16 часова, а публика ће моћи да чује неафирмисане извођаче класичне музике, као и хорове „Чаролија”, „Колегијум музикум”, „Метаморфосис”.

На „Поп-рок сцени” код хотела „Палас” на Топличином венцу од 16.30 представиће се бендови „Сви на под”, „Севдах бејби”, „Лајв ПА”, „Лејла Хот”, „Фрајле”, као и Дадо Топић и Ана Бебић. Као гост изненађења појавиће се један од наших најпознатијих поп-рок бендова.

„Светска џез-електро сцена” на Калемгдану од 16 часова угостиће наше младе џез музичаре и ди-џејеве.

У име организације „Нота из Срца” наш познати композитор Александар Симић рекао је да су концерти из програма „Сва музика свима” изузетно значјани како за стотине неафирмисаних младих људи који се баве музиком тако и за публику која због мањка новца или болести није у могућности да редовно присуствује значајним културним догађајима.

Музичари Ана Бебић и Бранислав Радојковић позвали су Београђане да у што већем броју дођу на концерте и добро се забаве.

Све детаљаније информације о овим концертима могу се добити на сајту www.kancelarijazamlade.rs.