уторак, 15. јун 2010.

Милан Кркобабић посетио Градски центар за физичку културу

Заменик градоначелника Београда Милан Кркобабић присуствовао је данас у Градском центру за физичку културу потписивању протокола којим ће особама старијим од 65 година и деци са сметњама у развоју бити омогућено да бесплатно користе базене Старог ДИФ-а и да иду на пилатес. Протокол су потписали Владан Ђукић, секретар за социјалну заштиту, и Жељко Милошевић, директор Градског центра за физичку културу.

– Настављамо акцију отварања Београда Београђанима и то онима којима његови садржаји у великој мери нису доступни, а то су најстарији и најмлађи наши суграђани. Реакције суграђана на ово тек ћемо видети, али ово је управо и био њихов захтев да град за њих отвори своје спортско-рекреативне центре и да им они буду надохват руке. Овим данашњим чином то им и омогућујемо. Надам се да ће сви они максимално искористити ову могућност. Секретаријат за социјалну заштиту ће финансијски помоћи и покрити трошкове пливања и пилатеса. Направиће листе и заиста социјално најугроженијим суграђанима, најстаријима и најмлађима, омогућиће да користе овај спортско-рекреативни центар. Наредних дана покушаћемо то исто да урадимо и са осталим спортским центрима у граду. Ово је истовремено и позив општинским спортско-рекреативним центрима да и они своје базене отворе пензионерима старијим од 65 година који су социјално угрожени и здравствено способни да их посећују. Посебне програме осмислићемо и за особе са инвалидитетом – рекао је Милан Кркобабић.

Овај програм почеће да се реализује у наредних петнаестак дана, а до тада биће одрађен и теренски посао, оформљене групе и направљени спискови. Према речима Жељка Милошевића, директора Градског центра за физичку културу, недељно ће пливање и вежбање моћи да користи више од 150 најстаријих и најмлађих суграђана.

– Драго нам је што ће наши најмлађи суграђани, у складу са својим могућностима, моћи да се и на овај начин баве спортом. Драго нам је и због наших најстаријих, јер су управо они својим радом и изградили све ово што Београд данас има, а на овај начин ми ћемо им се бар мало одужити – истакао је Владан Ђукић, секретар за социјалну заштиту.