уторак, 15. јун 2010.

Базар здравља 19. јуна на Врачару

Традиционална манифестација превентивног карактера „Базар здравља” одржаће се 19. јуна, од 10 до 13 часова, на платоу испред храма Светог Саве на Врачару. Покровитељ манифестације је Секретаријат за здравство, а организатор Дом здравља „Врачар”.

Базар здравља на Врачару биће посвећен очувању здравља грађана, пре свега запослених људи средњих година, промоцији здравог стила живота, као и спречавању могућих ризика за настајање болести. Лекари, медицинске сестре и техничари Дома здравља „Врачар” са грађанима ће разговарати о правилној исхрани, физичкој активности, борби за окружење без дуванског дима и другом. Грађани ће моћи да преконтролишу свој крвни притисак, одреде тежину, висину и индекс телесне масе, а биће им омогућене и друге превентивне услуге. Лекари ће давати савете о раном откривању малигних обољења, посебно за жене генеративне доби, као и савете о хигијени уста и зуба од најранијег узраста и током живота.

У манифестацији ће учествовати и партнери – Апотека „Београд”, Општинска организација Црвеног крста Врачар, фармацеутске установе „Иванчић и синови” и „Галеника”, као и невладина организација „DANCE 4LIFE” са волонтерима обученим за превентивни рад са младима, којима сугеришу безбедно понашање ради спречавања ХИВ-а и АИДС-а.