среда, 16. јун 2010.

Градске службе убрзано отклањају последице поподневног невремена

Надлежне градске службе убрзано отклањају последице великог невремена које је овог поподнева захватило Београд. Услед ветра који је дувао брзином већом од 10 метара у секунди, на око педесетак локација у граду дошло је до ломљења грана и стабала, што је проузроковало застоје у саобраћају и материјалну штету.

– Наша дежурна служба одмах после завршетка невремена почела је да прима пријеве грађана и на њих реагује. Екипе „Зеленила” су у најкраћем року изашле на терен и уклониле гране и стабла – рекао је Радован Драшкић, директор ЈКП „Зеленило – Београд”.

Одмах по окончању невремена у акцију чишћења града укључили су се и радници „Градске чистоће”. Према речима директора Александра Стаменковића диспечерски центар   овог предузећа непрестано прима позиве грађана и шаље екипе на угрожене локације.

Поломљене гране и стабла угрозиле су и функционисање јавног градског саобраћаја, јер су поједине линије морале да буду скраћене или преусмерене на друге трасе. Из диспечерског центра ГСП „Београд” саопштено је да су због велике количине воде у улици Војислава Илића у прекиду  биле тролејбуске линије 19, 21, 22, и 29, а из истог разлога трамваји 9 и 10 уместо до Бановог брда путнике су превозили само до Славије. Због поплаве и насипа шљунка на Аутокоманди трамваји на линијама  12 и 13 окретали су код „Господарске механе”. Неколико палих стабала онемогућило је и кретање аутобуса са линија 110, као и возила са линија 65, 73, 702, 703, 706, 708 и 709.

Екипе ЈКП „Београдски водовод и канализација” изашле су на терен и отклањају проблеме настале због велике количине кишнице.

Управа саобраћајне полиције града Београда саопштила је да невреме није проузорковалo саобраћајне несреће.