понедељак, 28. јун 2010.

Данко Рунић примио делегацију из Македоније

Директор Агенције за сарадњу са невладиним организацијама и европску хармонизацију Данко Рунић примио је данас у згради Старог двора делегацију представника државних институција и цивилног сектора из Републике Македоније. Десеточлана делегација из Македоније борави у студијској посети Београду од 28. до 30. јуна, у организацији Грађанских иницијатива. Циљ посете је стицање знања и учење из искустава Србије о односима државе и цивилног друштва, о сарадњи града Београда са удружењима и о примени Закона о удружењима.

– Град Београд је једина локална самоуправа у Србији која има институционални механизам сарадње са цивилним сектором. Агенција за сарадњу са НВО и европску хармонизацију уз бројне пројекте, попут Сајма организација цивилног друштва, заговара и промовише партнерство градских институција са организацијама цивилног друштва. Град је на више јавних конкурса подржао реализацију пројеката удружења, а ускоро ћемо иницирати израду стратешког документа који има за циљ унапређење сарадње са цивилним сектором – рекао је Данко Рунић.

Делегација из Македоније ће током посете имати више састанака са представницима државних институција и невладиних организација.