четвртак, 8. јул 2010.

Такмичење „NBG AQUADROM” од 20. јула до 14. августа на базену „11. април”

Спортски центар „Нови Београд” ће од 20. јула до 14. августа на базену „11. април” организовати спортско-забавно такмичење „NBG AQUADROM”. Такмичење се реализује у сарадњи са Новобеоградском културном мрежом и намењено је младима, а циљ му је да уз интерактивну забаву подстакне развој тимског такмичарског духа. Такмичари морају да прикажу завидан ниво брзине, спретности и снаге, али и поштовање других, фер плеј, прихватање победе и пораза, као и креативност, односно емоционалну интелигенцију – да са осмехом почну и заврше игру.

Такмичари ће се надметати у различитим дисциплинама у базену и простору око базена, које подсећају на некадашње „Игре без граница”, а учешће је бесплатно за посетиоце базена. Програм „NBG AQUADROM” реализоваће се три пута недељно у терминима од по сат времена, максималан број такмичара је 168, а сваки тим броји укупно седам такмичара. Они ће се системом елиминације борити у седам дисциплина за освајање првог места и престижну награду. Финално такмичење одржаће се 15. августа.

Током лета за најмлађе посетиоце спортског центра биће организоване и бесплатне сликарске и вајарске радионице. Термини радионица су понедељак и петак, од 19. јула до 13. августа, од 14 до 16 часова.

На базену „11. април” ће 12. и 13. јула бити одржан и турнир у ватерполу за играче рођене 1998. године и млађе. Четврти трофеј „11. април” организују Спортски центар „Нови Београд”, Ватерполо клуб „Земун” и Ватерполо савез Београда.

Капацитет отворених базена „11. април” је 2.500 посетилаца дневно, а ове летње сезоне очекује се 55.000 посетилаца, од којих су највећи број млади.