петак, 9. јул 2010.

Александар Шапић: Затварају се још 22 коцкарнице

Према евиденцији града, још 22 коцкарнице нису на прописној удаљености од школа, која треба да буде минумум 150 метара, казао је данас Александар Шапић, помоћник градоначелника.

– Извeсно је да ће у наредном периоду и оне бити затворене. Од када је почела ова акција, на иницијативу градоначелника, у првом наврату затворено је 20 коцкарница и 15 уплатних места. Уз ове 22, укупан број биће око деведесет. Оно што је добро, јесте да ће ускоро у процедуру ући доношење новог закона, којим се неће само забранити клађење малолетним лицима већ и улазак у кладионице и коцкарнице. Поред тога, закон ће предвиђати да раздаљина од школских објеката буде двеста метара, тако да чим он буде усвојен, у сарадњи са Управом за игре на срећу при Министарству финансија, кренућемо у затварање нових објеката који нису на прописаној удаљености од школа – рекао је Шапић, упућујући апел и грађанима и школама да, уколико се поново нека нова коцкарцица отвори где није примерено, обавезно обавесте надлежне у граду.

Уз ову акцију, велике резултате дао је и СОС телефон, то јест „Београдски позивни центар за патолошко коцкање”. Како је подсетио помоћник градоначелника, до сада је петнаест људи прихватило програм рехабилитације, што доказује да позивни центар  и те како има смисла и зато ће ова акција  сигурно бити настављена до краја године, а можда и надаље.