понедељак, 12. јул 2010.

Решен проблем подземних вода у Париске комуне 17–33

Радници ЈП „Градско стамбено” решили су проблем подземних вода у улици Париске комуне 17–33, који је деценијама стварао велике невоље станарима ове зграде. У целој ламели, која има десет улаза, живи око 1.500 станара, а „Стамбено” је  нове потапајуће пумпе уградило у четири постојећа бунара подземних просторија.

Седамдесетих година прошлог века, из подрумских просторија су због ремонта уклоњене пумпе које од тада нису враћене, што је за последицу имало комплетно плављење просторија у висини од пола метра. Молбе упућиване онима који су тада били надлежни нису давале никакве резултате, а на захтев који је током маја ове године стигао у „Стамбено”, како каже  Ненад Обрић, један од станара зграде, реаговало се веома брзо и, што је још важније, веома ефикасно.

– Раније су тек повремено долазили да испумпају воду, али се она враћала после свега неколико дана. Када сам у мају предао молбу „Стамбеном”, они су одмах изашли на терен и били запрепашћени оним што су видели. Одмах су реаговали, испумпали воду, уградили неопходне пумпе и ја данас, без шале, могу у папучама уместо у гуменим чизмама да сиђем у подрум, без страха од пацова или ројева комараца. Поред пумпи, прокопани су и мали канали који су омогућили да вода отиче у бунар. Сада су подруми суви, а пумпа ради без икаквих кварова. „Стамбено” нам је у протекле две године неколико пута помогло и у другим ситуацијама, замењена су нам, на пример, поломљена армирана стакла на улазу, и сваки пут су врло брзо реаговали. Оно што су нам они учинили није нико за протеклих 40 година, а верујте ми на реч, нити тамо некога познајем од раније, нити ми је директор рођак – рече у шали седамдесетогодишњи Ненад.

Коментаришући похвале „Градском стамбеном”, Кристина Анђелковић, представник за медије овог градског предузећа, рекла је да је сваки посао много лакше урадити када је скупштина станара сложна.

– Тамо где људи нису сложни, а поготово тамо где нису формиране заједнице станара или владају лоши међуљудски односи, сваку незгоду је много теже решавати. Рад на санирању заједничких тешкоћа је од суштинске важности, и тамо где постоји домаћинско понашање, „Градско стамбено” ће увек помоћи и уз договор решити сваки проблем – каже Кристина.