петак, 16. јул 2010.

Апел купачима да се придржавају правила купалишта

Због изузетно високих температура ваздуха, управа ЈП „Ада Циганлија” позвала је посетиоце Савског језера да се придржавају правила која важе на купалишту и не купају се у зонама у којима је оно забрањено и ван радног времена спасилачких служби.

– Високе температуре су протеклих дана привукле велики број купача на „београдско море”, а за предстојећи викенд очекујемо највећи „удар”. Ада Циганлија је у потпуности спремна да прими све посетиоце, али због веће гужве спасилачке службе имају више посла и доста интервенција, па апелујемо на купаче да се понашају одговорно и поштују правила купалишта – рекао је Зоран Гајић, директор ЈП „Ада Циганлија”.

Посетиоцима се саветује да се пре уласка у воду поквасе, а непливачима и хроничним болесницима да се обавезно јаве спасиоцима. Поред тога забрањено је и ризично препливавање језера, купање ван радног времена спасилаца и ван делова обележених бовама, као и на местима где је купање забрањено.

Спасилачка служба на Савском језеру брине о безбедности посетилаца  свакога дана од 10 до 19 часова. Ангажован је максималан број спасилаца, који надзиру купалиште како са копна тако и са воде, а поред њих на Савском језеру дежура и пет екипа Хитне помоћи.