среда, 21. јул 2010.

„Зеленило” уређује плажу „Лидо”

Радници „Зеленила” са разноврсном механизацијом последњих недељу дана интензивно раде на уређењу земунске плаже „Лидо”.

Приликом наше данашње посете уверили смо се да је највећи део посла већ урађен. И то у мери која је омогућавала да, захваљујући монтираном понтонском мосту, већ око 8 часова ујутру заједно са нама на острво пређе и већа група грађана.

То, међутим, не значи да се и данас није много радило, јер смо тамо затекли бројну механизацију: три већа камиона, путар, трактор, ротопресу, ротофрезу, цистерну, багер, итд.
– Наши радници моторним тестерама секу суве и отцепљене гране и крче простор од разноврсног шибља и подраста. Од дебелог слоја блата опране су рустик гарнитуре и дечји реквизити, друга екипа сакупљала је посечену грањевину и утоварала је у трактор. Истовремено је уситњаван песак на одбојкашком терену, док је багером набациван туцаник на местима где се са понтонског моста, али и са чамаца искрцавало на острво. Сакупљена је и велика количина различитог отпада: флаше, кесе, и друго. Исто тако, грање које је сакупљено по целом острву утоваривано је у камионе. До сада је изнето више од 35 кипера грањевине и стабала, као и сакупљени пластични отпад, а овај посао наставићемо сутра и прекосутра – рекао је Дражен Тица, директор сектора одржавања у „Зеленилу”.

Помоћ у овом послу „Зеленилу”, као носиоцу посла, пружили су и радници других комуналних предузећа – „Градске чистоће”, „Водовода” и „Електродистрибуције”. Вода је већ доведена до острва, а ових дана се очекује да то исто буде урађено и са струјом. Помогла је и Војска Србије, која је монтирала мост и која је задужена за његову безбедност. Свему томе треба додати и успешну сарадњу са општином Земун, која треба да обезбеди лекарску службу, спасиоце и да плажу обележи бовама.