уторак, 27. јул 2010.

Београдски фестивал пива од 18. до 22. августа на Ушћу

Овогодишњи београдски фестивал пива „Belgrade Beer Fest 2010” одржаће се на Ушћу од 18. до 22. августа. У исто време на платоу испред шопинг центра „Ушће” одвијаће се и кампања „Бирам да рециклирам”, речено је на данашњој конференцији за новинаре у Туристичкој организацији Србије. Организатор овог, осмог по реду, фестивала пива је Београдска културна мрежа.

– Из године у годину Београдски фестивал пива постаје све већи, бољи и успешнији, па је самим тим већа и одговорност организатора и учесника. Овај фестивал је највећа и најмногољуднија београдска манифестација и једна од најзначајнијих летњих туристичких понуда Београда. Београдска културна мрежа припремила је одличан програм и надамо се да ће посетиоци и гости сва четири дана уживати и бити задовољни њиме – рекао је Дејан Веселинов, портпарол Туристичке организације Београда.
Према речима организатора, прошле године Београдски фестивал пива посетило је 650.000 грађана, а од тога броја 30.000 је било из иностранства.

– Надамо се да ће их ове године бити још више, јер је ово најмасовнији фестивал пива у југоисточној Европи. И ове године постиоци ће бесплатно моћи да уживају у изврсном музичком програму. Наступиће, између осталих, Зденка Ковачичек, Ана Поповић, „Партибрејкерси”, Кирил Џајковски, „Легенде”, „Рибља чорба”, Бајага и „Инструктори”, Биља Крстић, Дејан Цукић, „Ван Гог” и други – рекао је Иван Ивачковић, директор маркетинга Београдске културне мреже.