четвртак, 29. јул 2010.

Наставак уређења зелених површина у Пожешкој улици

Након реконструкције Пожешке улице тимови радника ЈКП „Зеленило – Београд” настављају са уређењем оштећених зелених површина. Поправка и реконструкција су у току дуж целе улице, а највећи радови су на углу Пожешке и Жарка Пуцара, као и на углу Пожешке и Ноколаја Гогоља.
 На тим местима обавља се постављање травног бусена на укупно 1.100 квадратних метара, а у наредних десетак дана овај посао биће обављен засејавањем нових травњака на још 1.700 квадрата. На деловима где је то било неопходно, травњак је заштићен високим бетонским ивичњацима, у укупној дужини од 110 метара.

– Посао добро напредује и окончање радова се очекује средином августа. Финални радови биће окончани постављањем нових клупа на некадашња места, као и поправком и постављањем нових стубића за заштиту зелених површина. Овом приликом апелујем и на грађане да штите своје зелене површине, јер реконструкцијом Пожешке улице и обновом зеленила овај део града добио је нови квалитет који вреди сачувати – рекао је Дражен Тица, директор сектора одржавања у ЈКП „Зеленило – Београд”.