петак, 30. јул 2010.

Званично отварање купалишне сезоне на Лиду

Званично отварање купалишне сезоне на Лиду почиње у недељу, 1. августа.   Свечано отварање и полазак регате „Батајнички спуст на Дунаву” заказани су за 10 часова, од 17 до19 часова предвиђен је ревијални програм, а у 19 сати „Земунска ноћ”, дружење уз ватру и гитаре.

Општина Земун издвојила је средства за постављање понтонског моста, а у сарадњи са „Зеленилом – Београд” и „Градском чистоћом” уредила је чувену земунску плажу, спортске терене и поставила бину, на којој ће се одржавати програми намењени најмлађима. О сигурности купача бринуће обезбеђење, дежурни лекар и екипа од пет спасилаца, који ће дежурати сваког дана од 10 до 20 часова, а прелазак преко понтонског моста на плажу Лидо за све посетиоце биће бесплатан.

Општина Земун до краја септембра организује целодневни туристичко-рекреативни и мултимедијални програм на плажи Лидо. У оквиру „Лета на Лиду”, општина Земун даће свој допринос у реализацији манифестације „Дани Дунава 2010” пригодним културно-уметничким програмом и пратећом угоститељском понудом, уз организацију „Велике земунске регате 2010” од Батајнице до плаже Лидо. Циљ ове манифестације јесте промоција рекреативних, туристичких и еколошких потенцијала општине Земун, као и афирмација Дунава као најзначајније европске пловне реке.