понедељак, 2. август 2010.

Радови на аутопуту кроз Београд и мосту „Газела”

Радови на реконструкцији аутопута кроз Београд, на деоници од кружне петље (Шпанских бораца) до петље „Тошин бунар”, смер ка Шиду, почињу ноћас. За саобраћај ће бити затворена једна половина коловоза (смер ка Шиду), при чему ће се саобраћај одвијати на другој половини коловоза (смер ка Нишу), и то две саобраћајне траке ка Нишу и једна трака ка Шиду. На кружној петљи „Шпанских бораца” затворена је уливна рампа у смеру ка Шиду, док су остале рампе у функцији. На петљи „Омладинских бригада” затворене су изливна и уливна рампа у смеру ка Шиду, док рампе ка Нишу остају у функцији.

Истовремено се због радова на мосту „Газела” у ноћи између 3. и 4. августа за саобраћај затварaју обе уливне рампе из улице Владимира Поповића (Јурија Гагарина) на мост. 

Из Секретаријата за саобраћај подсећају да је режим саобраћаја због радова на „Газели” и даље на снази, односно да су затворене крајње леве траке на мосту и уливне рампе из Савске улице и Булевара војводе Мишића и изливне рампе ка Топчидерској звезди и улици Кнеза Милоша.

Алтернативни правци због радова на аутопуту, на новобеоградској страни у оба смера, јесу улицa Милутина Миланковића и Булевар др Зорана Ђинђића. Места укључења и искључења са аутопута су петље „Тошин бунар” и кружне петље на улицама Шпанских бораца и Антифашистичке борбе. Алтернативе затвореним уливним рампама из улице Владимира Поповића на мост „Газела” су кружне петље у улицама Шпанских бораца и Антифашистичке борбе. На алтернативним правцима мреже Новог Београда постављена је саобраћајна сигнализација за вођење саобраћаја.

Секретаријат за саобраћај апелује на суграђане да у току радова на аутопуту максимално користе возила јавног превоза, како би се умањиле гужве у зони радова и на алтернативним уличним правцима.