уторак, 3. август 2010.

Реконструкција тротоара у Булевару деспота Стефана

По налогу Дирекције за путеве, екипе Јавног комуналног предузећа „Београд-пут” обнављају оштећене тротоаре у Булевару деспота Стефана. Како је за Беоинфо рекла Ивана Вулетић, директорка Дирекције за путеве, тротоари са десне стране улице у правцу Панчевачког моста били су безмало руинирани.

– Оштећења су била велика и самим тим поједини делови нису били  безбедни за пешаке. Зато је и издат налог да се обнове тротоари у дужини која премашује два километра, уз замену оштећених ивичњака и регулисање објеката – казала је Ивана Вулетић.

Дејан Јовановић, руководилац за асфалт у „Београд-путу”, истакао је да су тренутно у току припремни радови. Деонице се раде сукцесивно, па се негде стигло до бетонирања, а негде су машине тек почеле да скидају старе слојеве асфалта. Први за асфалтирање биће потез од аутобуског стајалишта код Панчевачког моста до улице Старине Новака и то следеће недеље.

Иако је температура данас била изузетно висока, радници „Београд-пута” не посустају јер рокови морају да се испоштују. Од њиховог шефа сазнајемо и то да су тротоари широки од шест до осам метара, те да се уређују и „баштице” око посађеног дрвећа, како би се заштитило у овом, иначе, саобраћајно густом делу Београда. Мали део коловоза, који је због ових радова „заузет”, прописно је обележен сигнализацијом па застоја нема. Пешаци се моле за стрпљење јер ће ускоро имати знатно уређенији и безбеднији простор за кретање.