недеља, 8. август 2010.

Највише хитних интервенција на водоводним инсталацијама и лифтовима

У протеклих шест месеци, од јануара до јуна радници ЈП „Градско стамбено” обавили су 24.733 хитних интервенција и обавили сервис на 37.928 лифтова. Највише хитних интервенција, по 7.000 обављено је на водоводним инсталацијама и лифтовима. Током овог периода урађено је 435 великих радова на објектима, међу којима су најбројнији грађевинско-занатски радови (263) и реконструкције лифтова (82), док остатак чине послови везани за радове на електроинсталацијама и хидропостројењима. Поред послова везаних за свакодневне радове на одржавању, сервисирању и реконструкцији различитих система у стамбених зградама, радници „Стамбеног” очистили су укупно  43.911.231 квадратни метар стамбених простора.

Слободан Миљковић, директор ЈП „Градско стамбено”, анализирајући статистичке податке за претходних шест месеци пословања предузећа рекао је да, у односу на исти период прошле године постоји благи пораст обављених интервенција на терену за све врсте радова, а посебно када је реч о великим радовима на објектима.

– Рекао бих да је то производ сталног скретања пажње нашим корисницима услуга о томе да су велики радови неопходни, посебно зато што је стамбени фонд стар, али пре свега ради сигурности и безбедности како лица тако и имовине. Често у медијима можемо чути како се негде делови фасаде обрушавају или прете да угрозе безбедност пролазника, и зато и овом приликом апелујем на кориснике наших услуга да воде рачуна о својој имовини а посебно када неодржавање зграде угрожава безбедност људи. Зато, упозоравамо и позивамо све председнике скупштина зграда да овакве проблеме пријаве „Стамбеном” како би што пре почели са радовима – рекао је Миљковић.

Из овог градског предузећа подсећају и да је у току акција „Стамбено бира најлепши улаз” – још једна у низу активности којима се жели подстаћи свест о важности одржавања животног простора. Култура колективног становања и добри међукомшијски односи требало би да буду слика и прилика сваке вишеспратнице, што нажалост то није увек случај, наглашавају у „Стамбеном” и подсећају да, на пример, прокишњавање крова није брига само оних са последњег спрата, као и да се исправност лифта не тиче се оних са нижих етажа. Из овог предузећа још једном указују на чињеницу да су станари, куповином или откупом стана постали власници и свих заједничких уређаја, просторија и инсталација у стамбеној згради.