четвртак, 12. август 2010.

Манифестација „Барајеву у походе” од 18. до 28. августа

Поводом Дана и славе општине Барајево и 205. годишњице оснивања Правитељствујушћег совјета, од 18. до 28. августа одржаће се манифестација „Барајеву у походе”, речено је на данашњој конференцији у Медија центру. Републичка свечаност поводом оснивања прве српске извршне власти биће одржана 27. августа у Великом Борку. Организатори манифестације су Министарство рада и социјалне политике и општина Барајево.

– Општина Барајево по 38. пут обележава ове датуме, а 2005. године укључило се и  Министарство рада и социјалне политике када се обележавала 200. годишњица оснивања Правитељствујушћег совјета српског. У последњих неколико година, културни живот у Барајеву је узнапредовао и сада смо једна од ретких општина са много разних културних догађања. Имамо и много културно-историјских споменика, потенцијала за развој туризма, па се надамо да ћемо и ми постати део културног миљеа Београда – рекла је Бранка Савић, председница општине Барајево.

Манифестација „Барајеву у походе” биће отворена у среду, 18. августа, у 18 часова у порти цркве Светог Саве. Програми ће се одвијати и у Дому културе у Барајеву, у Манићу, Бељини, Вранићу и Великом Борку.

– У Великом Борку одржаће се републичка свечаност поводом оснивања Правитељствујушћег совјета, односно 205. година континуиране извршне власти у Србији, са чиме може да се похвали ретко која земља у Европи. Различитим активностима покушавамо да подсетимо јавност на један тако важан догађај, који је претеча данашње савремене Владе – рекао је Дејан Ристић, саветник у Министарству рада и социјалне политике.