петак, 13. август 2010.

Нове легитимације ГСП-а за студенте и ђаке од 16. августа

Градско саобраћајно предузеће „Београд” ће од 16. августа, у име свих превозника у интегрисаном тарифном систему, издавати нове легитимације за студенте и ученике основних и средњих школа, за школску 2010/2011. годину, саопштено је из тог предузећа. За издавање легитимација потребан је захтев који се може преузети без накнаде и то на интернет-страници www.gsp.rs или на шалтерима тог предузећа у улици Кнегиње Љубице 29. 

Ученици основних школа млађи од 17, односно 19 година, уколико похађају специјалну основну школу и ученици средњих школа млађи од 21 годину, уз попуњен захтев треба да приложе једну фотографију, фотокопију извода из матичне књиге рођених или фотокопију здравствене књижице. Њима је потребна и фотокопија личне карте (оригинал на увид) и оверен захтев ГСП-а  или потврда о похађању школе на територији Београда. Легитимације ће се под истим условима издавати и ученицима који су школу уписали у другом граду, а место пребивалишта им је Београд.

Студентима високошколских установа који нису старији од 30 година легитимације ће бити издаване на основу попуњеног захтева уз који се прилаже једна фотографија, фотокопија личне карте (оригинал на увид), оверен захтев ГСП-а или потврда о похађању високошколске установе на територији Београда. Легитимације ће се под истим условима издавати и ученицима који су високошколску установу уписали у другом граду, а место пребивалишта им је Београд.

Легитимације се издају у шалтер сали пословне зграде ГСП-а, а трошкови издавања легитимације износе 250 динара. ГСП „Београд”“ позива све студенте и ученике средњих и основних школа да благовремено изваде претплатне легитимације за школску 2010/2011. годину и тиме избегну непотребна чекања и губитак драгоценог времена, наведено је у саопштењу.