среда, 18. август 2010.

Повећан број сезонских информативних пунктова

Због повећаног броја гостију и све већег интересовања Београђана за туристичким садржајима, Туристичка организација Београда је повећала број информативних пунктова. 

Тако су  сезонски инфо-пунктови отворени на још три локације, и то у шопинг центру „Ушће”, на платоу испред храма Светог Саве и у Скадарлија испод ресторана „Три шешира”. Ове специјално дизајниране и израђене кућице ће радити свакога дана и у њима ће сви заинтересовани добити информативно-промотивне материјале ТОБ-а, као и остале промотивне материјале туристичке привреде. Нови туристички информативни центар отворен је и у оквиру комплекса Београдске тврђаве, на локацији спољне Стамбол капије.

Поред инфо-пултова изграђена је и мрежа  информативних центара, чија је улога да промовишу туристичке амбијенталне целине, пружају информације о догађајима, смештају, транспорту, утичу да посетиоци продуже свој боравак на дестинацији и дају друге корисне информације. Они се могу искористити и за промоцију мање познатих амбијенталних целина дестинације, али и целог региона.