понедељак, 30. август 2010.

Обновљен паркет и сређене свлачионице у хали „Пионир”

Градски секретар за спорт и омладину Аца Ковачевић обишао је данас халу „Пионир” у којој је обновљен, хоблован и лакиран паркет и сређене свлачионице. Хала је спремна и већ крајем септембра почеће први међународни одбојкашки турнир, а онда и актуелно кошаркашке првенство.

– Ова летња пауза је искоришћена да се  среди паркет и да се терен обележи према новим међународним прописима и правилима. Исто тако сређене су свлачионице и доведене на онај стандард који захтева играње у НЛБ лиги и лиги шампиона. У припреми су још неки радови, као што је рад на теретани коју ће користити клубови који тренирају у „Пиониру”.  За ове радове град је издвојио око три милиона динара – рекао је Аца Ковачевић.

Према његовим речима, ишло се на ову варијанту јер би целокупна реконструкција паркета била веома скупа, а реч је о паркету који, иако постављен пре 25 година, поседује највише међународне сертификате и сви они који долазе овде изузетно су задовољни овим условима. 

Поред ове помоћи, град помаже београдским клубовима чији чланови тренирају у градским и општинским објектима тако што сноси трошкове коришћења одређеног броја термина и на тај начин помажемо и самим клубовима, али и објектима у којима ти клубови тренирају, истакао је Ковачевић.

Од важних спортских објеката који се у граду тренутно раде Аца Ковачевић је овом приликом посебно нагласио реконструкцију базена Спортског центра  „11 април” на Новом Београду, где је завршена прва фаза радова која се односи на инсталације, а ових дана почеће друга фаза, која подразумева реконструкцију самог базена.