понедељак, 6. септембар 2010.

Акција сторнирања неплаћених казни траје до петка, 10. септембра

Акција сторнирања неплаћених казни корисникa јавног превоза за период од 30. априла 2007. до 30. априла 2010. завршава се у петак, 10. септембра, саопштило је ГСП „Београд”. До сада је преко 33.000 корисника сторнирало више од 108.000 опомена. Остало је још четири дана, те сви који до сада нису то учинили још увек имају времена да сторнирају своје казне.

Шалтери ГСП-а у Сендербеговој 47 отворени су од 7 до 19 часова, а корисници могу уплату обавити и у поштама или банкама на жиро рачун  290-13621-20 са позивом на сопствени матични број. Тачан број опомена и детаљна упутства могу сазнати на сајту ГСП-а (www.gsp.co.rs) укуцавањем матичног броја.

Утуживање свих који нису искористили могућност да под веома повољним условима сторнирају казне почеће у понедељак, 13. септембра. У току је утуживање и корисника којима су писане казне током лета, а који их нису измирили у року од 15 дана.

Путницима без карте биће све теже да улазе у возила јавног превоза јер се интензивне контроле настављају. Стога из овог предузећа поново апелују на кориснике јавног градског превоза да се определе за куповину месечних маркица, јер је то најјефтинији и најкомфорнији вид вожње. Цена појединачне вожње са месечном маркицом за запослене износи 22,5 динара, а са маркицом за повлашћене категорије, као што су пензионери, студенти и незапослени, око 10 динара.

Такође, ГСП апелује на све кориснике да имају разумевања и помогну контролорима у ситуацијама када путници без исправне возне карте праве проблеме и гужву у возилима и том приликом покажу стрпљење. Контролори раде свој посао ради очувања прихода јавног превоза и заштите свих путника који редовно плаћају превоз, подсећају из ГСП „Београд”.