понедељак, 6. септембар 2010.

Јавни час Фонда за талентовану децу Врачара сутра у згради општине

Фонд за талентовану децу општине Врачар одржаће сутра у 19 часова у галерији и сали општине јавни час на којем ће бити изложени витражи и приказане глумачке вештине полазника радионица Фонда. Ове радионице биле су саставни део бесплатних летњих програма, које је финансирао Секретаријат за спорт и омладину. Јавни час отвориће Верица Бранчић, председница Фонда за талентовану децу општине Врачар, и Тијана Благојевић, чланица Општинског већа Врачара.

На продајној изложби витража и осликаних предмета од стакла биће изложено 124 предмета које је урадило 27 средњошколаца у радионици коју је водио професор Мирослав Првуљ. Поред витража, биће изложене вазе, чаше, боце, чинијице и друге посуде. У овој радионици успешно је реализован и програм инклузије младих талентованих Рома, млади су се лако спријатељили, уживали у заједничком стваралаштву, а на последњем часу су заједно са професором Првуљем проценили уметничку и финансијску вредност својих радова.

Јавни час наставиће се премијерним сценским приказом, на којем ће млади таленти извести низ сцена са заједничком темом „Насиље и различитост”. Ову радионицу водила је наша позната глумица Вања Ејдус, која је увела полазнике радионице у тајне и вештине глуме и омогућила младима да искажу како доживљавају насиље и различитост.