четвртак, 9. септембар 2010.

Редовно одржавање пешачких пролаза

Екипе Јавног комуналног предузећа „Београд-пут” од сада ће, по налогу Дирекције за путеве, једном месечно чистити пешачке подземне пролазе. Како је за Беоинфо рекао шеф Службе за одржавање мостова и пролаза Петар Стојановић, у надлежности те службе је више од двадесет подземних пешачких пролаза у граду,  а за дан је могуће средити само један.

– Раније смо чистили пролазе једном у три месеца, сада ћемо то радити једном месечно. Пролази се много прљају и колико год да радимо већ након неколико дана ситуација је иста. Више од двадесет пролаза у Београду чисти екипа од шест људи, а посла је много. Према редовном програму одржавања, обнавља се оштећена расвета, са мермерних површина и керамичких плочица се уклањају графити, а зидне површине се крече. Најбоље решење би било када би у сваком пролазу постојао видео-надзор и тако би били кажњени они који наносе штету – казао је Стојановић.

Према његовим речима, подземни пролаз код ТЦ „Ушће” много се прља и на њега се обраћа посебна пажња. Нагласио је и да пролаз код Београдског сајма није у надлежности те службе.

– За двадесетак дана почеће ремонт две пасареле у граду. Биће реновиране пасареле код Гучевске и Делиградске улице, на аутопуту и пасарела у Горњачкој улици, код Ветеринарског факултета. Те пасареле су постављене пре 38 година, дотрајале су и време је за њихову комплетну репарацију. Посао ће трајати два месеца, радиће се ноћу и тада ће саобраћај, неколико сати, бити преусмерен на једну саобраћајну траку – истакао је Стојановић.