среда, 15. септембар 2010.

Државно такмичење екипа Црвеног крста у пружању прве помоћи у суботу на Ушћу

Црвени крст Србије организује на Ушћу у суботу, 18. септембра, од 10 до 16 часова Државно такмичење екипа Црвеног крста у пружању прве помоћи на коме ће учествовати више од 700 волонтера Црвеног крста из целе Србије. Свечано отварање одржаће се у 10 часова испред споменика „Вечна ватра”.

Такмичење ће се реализовати на 15 полигона – радних и забавних тачака, на којима ће се чланови екипа такмичити у пружању прве помоћи и другим вештинама важним за волонтере Црвеног крста. Своје умеће приказаће 14 екипа oмладине и 15 екипа подмлатка Црвеног крста из 25 општина и градова Србије. На такмичењу ће  такође наступити и седам екипа „петлића”, најмлађих волонтера Црвеног крста, који на овој манифестацији учествују ревијално.

Такмичење у реалистичком приказу повреда, стања и обољења одржаће се дан раније у просторијама Црвеног крста Србије у Симиној 19. На овом такмичењу ће вештину шминке и симулације различитих повреда и стања приказати 11 најбољих екипа из организација Црвеног крста из целе републике.