четвртак, 23. септембар 2010.

„Светски дан срца” у Спортском центру „Олимп”

Tрадиционална манифестација „Светски дан срца”, под слоганом „Радим за срце”, одржаће се у недељу, 26. септембра, од 10 до 13 часова у СЦ „Олимп”, у организацији  општине Звездара.

„Дан срца” почиње у 10 сати шетњом по атлетској стази, са председником општине и спортистима, која је симболични позив суграђанима да физичком активношћу и здравим навикама продуже живот и учине га квалитетнијим.

Грађани Звездаре и Београда имаће могућност да бесплатно провере своје здравље, као и да учествују у другим забавно-спортским садржајима који су организовани у оквиру манифестације.

Тог дана сви заинтересовани могу бесплатно добити прегледе лекара, ЕКГ снимање, спирометрију, мерење крвног притиска, шећера, масноће у крви, телесне тежине, савете нутрициониста о начинима исхране, и савете лекара специјалиста о превенцији и третману кардио-васкуларних болести...

У акцији учествују три здравствене институције са Звездаре: КБЦ „Звездара”, Градски завод за болести плућа и туберкулозу, Дом здравља „Звездара”, а ове године придружиће им се и Хитна помоћ са два возила са комплетном опремом, укључујући и ону за ЕКГ прегледе.

Институт за трансфузију крви биће на услузи хуманим грађанима који желе да добровољно дају крв, а пушачи ће моћи да сазнају како да се реше порока уз помоћ стручњака Саветовалишта за одвикавање од пушења Завода за болести плућа и туберкулозу.

Представиће се и прозвођачи меда и пчелињих производа, Канцеларија за младе општине Звездара, као и Установа културе „Вук Караџић”, која ће понудити културне садржаје из свог репертоара за опуштање које је, после здраве хране и спорта, битан предуслов за здраво срце.

Организатор се потрудио да обезбеди бесплатне јабуке и воду за све присутне.