недеља, 26. септембар 2010.

Представници града уручили поклоне учесницима „Београдске спортске бајке”


Председник Скупштине Београда Александар Антић и његов заменик Зоран Алимпић посетили су данас традиционалну дечју манифестацију „Београдска спортска бајка” у Зоо врту и том приликом истакли да ће град увек помагати такве и сличне акције.  

Антић је, уручивши пригодне поклоне учесницима,  истакао да су деца наша истинска будућност у коју треба безрезервно улагати.

– Потребно је да сви учинимо напор да генерације које долазе буду нормалне, здраве и лепо васпитане, а спорт и дружење су савршени за стварање таквих генерација. То је управо Београд  какав ми желимо да стварамо, модеран град у коме ће да живе задовољни млади људи. – указао је председник градског парламента.

Заменик председника Скупштине града Зоран Алимпић навео је да су се деца, поред „Београдске карате ревије”, могла упознати са још 24 спотра и на крају, како је рекао, била у прилици да одаберу један којим желе да се баве.
–Манифестација је промоција спорта, али и заједништва, јер су овде и деца без родитељског старања, као и млади са инвалидитетом. – истакао је Алимпић.

Истакнути глумац Мики Манојловић, као представник родитеља је навео да је данас изузетно лепо бити део ове манифестације.

– Поздрављам овакве акције, посебно ангажованост Скупштине града , која има слуха да улаже у заједничку будућност. – подсетио је Манојловић.

Саветник градоначелника за питања и проблеме инвалидних особа Дарко Ивић додао је да су  у склопу 14. манифестације учествовала и деца са инвалидитетом.

– Наша улога, испред града је да помогнемо на адекватан начин тим девојчицама и дечацима. Манифестација је прави пример инклузије, где су деца са инвалидитетом имала прилику да се друже са својим вршњацима и искажу своју креативност у бројним радионицама – навео је Ивић.

Хуманитарна манифестација, под покровитељством града Београда, која се одржава 25. и 26. септембра, усмерена је на промоцију и развој спорта међу младима, са циљем да на занимљив и непосредан начин деци представи њене предности.