четвртак, 30. септембар 2010.

Канцеларија за младе Старог града позива младе уметнике са ове општине да се пријаве на конкурс Kul.tura@Essen

Општина Стари град и Канцеларија за младе општине Стари град, у сарадњи са Установом културе „Пароброд” и градом Београдом, организују конкурс Kul.tura@Essen. Позив је упућен студентима Београдског универзитета, Универзитета уметности и осталих високошколских установа или младима од 18 до 30 година са неким стваралачким радом који би потврдио да се баве неком формом уметности.

Додатни услов за све заинтересоване јесте да имају и пријављено пребивалиште на општини Стари град, а сам конкурс Kul.tura@Essen отворен је до 11. октобра. Након завршетка, Конкурсна комисија ће изабрати 30 младих који ће отпутовати у Есен, једну од три европске културне престонице за 2010. годину, док ће крајем новембра бити организована и изложба радова насталих на том путовању.

Kul.tura@Essen за циљ има да млади са Старог града стекну ново животно и професионално искуство упознавањем програма овогодишње европске престонице културе, Рурске области и града Есена у Немачкој. Канцеларија за младе обезбедиће изабраним кандидатима авионски превоз и боравак од пет дана у Есену, Дортмунду, Бохуму и Дуисбургу. Млади уметници на овом путовању посетиће и најбитније уметничке манифестације и објекте од културног значаја попут Унескове баштине Cehe Colferajn централе, музеја Folkvang, Крупове виле Hugel, најстаријег 61. по реду фестивала светлости и многих других.

Упутство и формулар за подношење пријава могу се преузети на сајту Канцеларије за младе општине Стари град www.kzmstarigrad.org.rs, општинском сајту www.starigrad.org.rs или у просторијама Канцеларије за младе у општини Стари град ( IV спрат, соба 75, сваког радног дана од 10 до 15 часова).