петак, 1. октобар 2010.

Репрограм дуговања за услуге водовода и канализације

У складу са закључцима Градског већа, ЈКП „Београдски водовод и канализација” обавестaва грађане, који рачуне измирују путем система обједињене наплате, да ће до 15. октобра од ЈКП „Инфостан” на своје кућне адресе добити обавештење и предлог споразума за измирење потраживања. Заинтересовани за склапање споразума треба у најкраћем року да се обрате ЈКП „Инфостан” у Данијеловој 33.

Потрошачи из система директне наплате, који рачуне за услуге водовода и канализације измирују директно „Београдском водоводу и канализацији”, такође ће на кућне адресе добити обавештење и предлог споразума о измирењу дуговања. Грађани из ове категорије потрошача, заинтересовани за склапање споразума, треба да се до 15. октобра јаве Служби наплате „Београдског водовода и канализације” (Кнеза Милоша 27, трећи спрат) радним данима између 9 и 15.30 часова.

За сва додатна питања грађани могу да се обрате на телефоне 2065-137, 2065-138, 2065-145, 2065-146, 2065-134 и 2065-135. Заостале рачуне корисници могу да плате и на благајни у улици Кнеза Милоша 27, радним данима од 8 до 15 сати.
Већина суграђана уредно измирује рачуне за услуге водовода и канализације. „Београдски водовод и канализација” им и овом приликом захваљује што одговорним односом према својим обавезама доприносе континуитету и квалитету услуга овог предузећа, које су од виталне важности за живот нашег града, наводи се у саопштењу овог предузећа.

Градске власти су средином септембра донеле одлуку да се омогући репрограм дуговања свим суграђанима који нису измирили дугове комуналним предузећима. Репрограм ће се регулисати одговарајућим споразумима, који укључују олакшице грађанима да измире дугове у условима отежаним падом животног стандарда и тако допринесу обезбеђивању нормалног функционисања комуналних система Београда. Могућност репрограма обухвата и дугове за које су неким суграђанима већ достављена судска решења о извршењу. Београдска комунална предузећа ће омогућити измиривање дугова за своје услуге на више рата, уз могућност отписивања камата у случају редовне исплате, у складу са ритмом договореним у склопљеним споразумима. Уколико прекрше споразум, грађани ће изгубити право на отпис камата, наводи се у саопштењу овог комуналног предузећа.