понедељак, 4. октобар 2010.

Конкурс за награду ЕРСТЕ фондације за друштвену интеграцију 2011.

ЕРСТЕ фондација и Агенција за европске интеграције и сарадњу са удружењима организују презентацију конкурса за награду ове фондације за друштвену интеграцију 2011. Конкурс се ове године одвија под слоганом „Шта бисте Ви променили?”

Презентација ће бити одржана 15. октобра од 11 до 12.30 часова у великој сали Градске управе (Трг Николе Пашића 6).
Награда ЕРСТЕ фондације за друштвену интеграцију осмишљена је са циљем да се промовишу и награде организације у јавном и непрофитном сектору које стављају способности, капацитете и иницијативе људи у службу друштвено оријентисаних активности и развоја заједнице. Награда се додељује иновативним и ангажованим пројектима у области друштвене интеграције из 11 земаља региона средње и југоисточне Европе, а ЕРСТЕ фондација је обезбедила наградни фонд од 610.000 евра.

На презентацији  ће моћи да се сазна више информација о процесу пријављивања, историјату награде, процесу селекције и критеријумима међународног жирија. Са присутнима ће разговарати Дејан Петровић, менаџер пројекта „Друштвене интеграције” ЕРСТЕ фондације, и Данко Рунић, директор Агенције за европске интеграције и сарадњу са удружењима. Такође, искуства финалиста у претходним конкурсима представиће Милица Ђорђевић, координаторка Центра за интеграцију младих.

Више података о награди може се пронаћи на адреси www.integrationaward.org. , где је могуће преузети и пријавни образац.